Laura Räty on Vuoden Ressu 2014

Vuoden Ressuksi 2014 on valittu Laura Räty. Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Räty tavoittaa nykyisellä toiminnallaan monen ikäisiä helsinkiläisiä tulevista puhumattakaan. Täten Laura Räty on osoittanut Ressun ja ressulaisuuden myönteisen merkityksen työelämässä ja yhteiskunnassa menestymiselle sekä ylläpitänyt ja vahvistanut Ressun hyvää mainetta.

raty

”Minulle ressuus on koko elämänmittainen kunniatehtävä. Kouluna Ressu vaikutti voimakkaasti elämänuran valintaani ja sytytti palon yhteisten asioiden hoitamiseen.”

Sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Räty kirjoitti ylioppilaaksi Ressusta vuonna 1997. Opiskeltuaan ensin mm. valtiotieteitä ja kemiaa  hän aloitti lääketieteen opinnot vuonna 2000 valmistuen lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2006. Räty on työskennellyt lääkärinä muun muassa HUS Hyvinkään sairaalassa. Hän on myös toiminut Helsingin kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä sekä valtuustoryhmän puheenjohtajana.  Hän asuu Töölössä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Vuoden Ressun valitsee entisten ja nykyisten ressujen keskuudesta Ressut ry, joka toimii koulumaailman ja sitä ympäröivän yhteiskunnan välisen vuorovaikutuksen ja yhteistyön lisääjänä. Vuoden Ressun valitsee Ressut ry:n hallitus vuosittain. Vuoden Ressuksi valitaan henkilö, joka toiminnallaan on osoittanut koulun ja yhteiskunnan eri alojen yhteenkuuluvuutta ja vaikuttanut tähän omalla henkilökohtaisella panoksellaan. Laura Räty on yhdeksästoista Vuoden Ressu. Edellinen oli emeritusprofessori Heikki Räisänen.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.