Ressun päivä 2021 siirretty

Ressut ry:n hallitus on yhdessä koulun kanssa päättänyt siirtää ressun päivää myöhempään ajankohtaan vuonna 2021. Päivitämme tietoa kevään mittaan jäsenistöllemme sekä Ajankohtaista-osioon että sähköpostitse.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ressu T-paitoja myytävänä 30.11.2020 asti

Nyt myynnissä rajoitettu erä Ressut ry:n t-paitoja hintaan 15 €/kpl. Eri kokoisia paitoja on mahdollisuus käydä sovittamassa koulun tiloissa Kalevankadulla. Tilaa omasi 30.11.2020 mennessä! Mikäli haluat sovittaa paitaa tai tilata paidan, ota yhteyttä Stella Qiniin sähköpostitse stella.qin (at) gmail.com 
You now have a chance to buy Ressut ry t-shirts for the price of 15€. You can try on different sizes in Kalevankatu. Order your own by 30.11.2020! In case you want to try on a t-shirt or buy one, please contact Stella Qin at stella.qin (at) gmail.com 
Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ehdotuksia Vuoden Ressuksi 2021 4.10.2020 mennessä

Vuoden Ressun 2021 valinta on tulossa ajankohtaiseksi. Lähettäkää mielellään ehdotuksianne ml. lyhyt perustelu puheenjohtajalla sunnuntaihin 4 lokakuuta 2020 mennessä. Vuoden Ressua valitessa hallitus ottaa myös huomioon aikaisempina vuosina tehdyt esitykset. Hallitus kuulisi erityisen mielellään ressuista, jotka ovat tehneet jotain erityisen hyvää pandemian keskellä

Ressun päivä on alustavasti suunniteltu vietettävän 27 tammikuuta 2021 – merkatkaa päivä kalentereihinne jo nyt! Tapahtuman toteutustapa varmistuu myöhemmässä vaiheessa ja voi olla, että se on täysin virtuaalinen pandemian vuoksi.

Parhain terveisin,

Kristian Vainio
Ressut ry hallituksen puheenjohtaja
pj@ressut.net

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Vuoden Ressut 2020 ovat Ari Huovinen ja Veli-Pekka Lehtinen

Vuoden 2020 Ressuiksi on valittu lukiomme rehtori Ari Huovien sekä lukiomme vararehtori Veli-Pekka Lehtinen. He ovat kumpikin tehneet paljon koulumme eteen viimeisen 20 vuoden aikana ja saammekin kiittää heitä siitä, että opinahjomme sai palata tutulle paikalleen kaupungin ytimeen.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ressun lukion peruskorjattujen koulutilojen vihkiäisiet ja vuoden Ressun valinta keskiviikkona 22.1.2020

Tervetuloa uusitun Kalevankadun koulutalomme vihkiäistilaisuuteen keskiviikkona 22.1.2020. Samalla vietetään Ressun päivän pääjuhlaa ja julkistetaan vuoden Ressu.

Aikataulu:

  • 14-16.30 Mahdollisuus osallistua uusittujen tilojen esittelykierroksiin. Kieroksilla oppaina toimivat lukion opiskelijat. Lähdöt kävelykierroksille alkavat koulun ala-aulasta klo 14 alkaen 20 minuutin välein
  • 17.00 Pääjuhla koulun juhlasalissa alkaa
  • 18.30 Cocktailtilaisuus kouluravintolassa kellarikerroksessa

Ilmoittaudu oheisen lomakkeen kautta, jotta osaamme varautua osallistujamäärään: https://forms.gle/Gepe6RQfRxhXysKK7

Tänä Ressun päivänä on siis ainutlaatuinen tilaisuus nähdä uudet koulutilat. Laittakaa sana kirtämään ja kutsukaa luokkakaverinnekin mukaan.

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Vuoden Ressu 2019 on tekniikan tohtori, dosentti Ulla Tapaninen

Vuoden Ressuksi 2019 on valittu vuoden 1988 ylioppilas, tekniikan tohtori, dosentti Ulla Tapaninen. 

Vuoden 2019 Ressu Ulla Tapaninen

Ulla Tapaninen valmistui vuonna 1993 Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden laitokselta, jossa valmistui myös väitöskirja logistiikasta vuonna 1997. Master of Philosophy -tutkinto on suoritettu Englannissa Cranfieldissa vuonna 1996. Vuosina 2006–12 Ulla toimi merenkulun logistiikan professorina Turun yliopistossa, jossa hänellä on yhä alan dosentuuri.

Tapaninen on toteuttanut useita muutosprojekteja kehitys- ja ympäristöpäällikkönä Finnlines-varustamossa (1996 – 2005) ja myöhemmin ESL Shipping –varustamon hallituksessa keskittyen erityisesti vastuulliseen yritystoimintaan. 

Vuodesta 2012 Ulla Tapaninen on toiminut Helsingin kaupungilla kansainvälisten liikennehankkeiden, älymeriliikenteen sekä liikenne- ja logistiikka-alan parissa. Isoimpia hankkeita ovat olleet mm. Tallinna-tunnelin esiselvitykset. Joulukuussa 2018 hän aloitti kaupunginkanslian elinkeino-osastolla uuden yrityspalvelut-yksikön päällikkönä.

Ressulaisuus tarkoittaa Ullalle ”laajakatseista yhteiskunnan tarkastelua, elinikäistä oppimista ja uusiin haasteisiin tarttumista.”

Ulla Tapaninen on julkaissut useita kymmeniä tutkimusraportteja ja lehtiartikkeleita, hän on haluttu puhuja alan tilaisuuksissa ja on osallistunut aktiivisesti logistiikka-alan kehittämiseen mm. Suomen logistiikkafoorumissa. Häneltä on ilmestynyt Merenkulun logistiikka -kirja vuonna 2013 ja Logistiikka ja Liikennejärjestelmät -kirja vuonna 2018.

Ulla on naimisissa ja hänellä on kolme teinipoikaa, joista vanhin opiskelee Ressussa.Ulla Tapaninen on syntyperäinen helsinkiläinen. Hän on saanut nimensäkin Ullanlinnan kaupunginosan mukaan, missä vietti varhaislapsuutensa. Ressuvuosiensa aikaan Ulla asui Etu-Töölössä ja aikuisiällä hän on asettunut Kaisaniemenlahden rannoille Siltasaareen ja Kruununhakaan.

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Vuoden 2019 Ressun julkistus 9.1. klo 17

Vuoden 2019 Ressu julkistetaan keskiviikkona 9.1. Ressun lukion juhlasalissa klo 17.00. Ohjelmassa musiikkia, Vuoden Ressun puhe ja cocktail-tilaisuus.

Koulurakennuksen remontin vuoksi tilaisuus pidetään ”väistökoulussa” osoitteessa

Lehtikuusentie 4, Laakso (lähellä White Ladya)

Tervetuloa!

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Vuoden 2018 Ressu on pankkiiri ja tietokirjailija Juuso Salokoski

Vuoden 2018 Ressuksi  on valittu vuoden 1967 ylioppilas, VTM Juuso Salokoski.

Juuso Salokoski on tehnyt uransa pankkiirina Kansallis-Osake-Pankissa ja Euroopan jälleen-rakennus- ja kehityspankissa. Ressut tuntevat hänet Ressun 125-vuotisjuhlakirjan laatijana ja Eslok ry:n puheenjohtajana vuosina 2011-16.

Juuso Salokoski J. L. Runerbergina Ressun Taiteellisen Teatterin esittämän Riku Räihän näytelmän Aleksis Kiven ”Teilaus” retroesityksessä Työväenliikkeen kirjastossa marraskuussa 2017.

”Laatiessani oppilasmatrikkelia Ressun juhlakirjaan, hämmästyin miten monta entistä ressulaista oli ollut johtotehtävissä KOP:issa. Vielä enemmän yllätyin, että monet heistä olivat juuri niitä, joiden kanssa olin oli tullut parhaiten toimeen tietämättä, että olivat käyneet samaa koulua. Ressun henki on siis yhdistää tekijä, vaikka ei tiedäkään, että yhdistävä tekijä oli juuri se.” kommentoi Salokoski.

Kansallispankissa Juuso Salokoski aloitti taloudellisella tutkimusosastolla, siirtyi sieltä pankin Moskovan edustustoon, toimi sen jälkeen vuosikymmenen johtavissa tehtävissä pankin ulkomaantoiminnossa ja päätyi pankin suur-asiakaskonttorin asiakasvastuulliseksi johtajaksi. Vuonna 1993 hän siirtyi Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankkiin sen Latvian ja Liettuan toimistojen päälliköksi. Vuonna 1998 hän ryhtyi yksityiseksi rahoitusalan konsultiksi, ja toimi pankkien saneeraustehtävissä Bosniassa, Tansaniassa ja Serbiassa, sekä erilaisissa projekteissa rahoitusalan asiantuntijana yli kymmenessä muussa maassa.

Teinivuosinaan hän osallistui Ressun Taiteellisen Teatterin toimintaan näyttelijänä ja toimi Helsingin Teiniyhdistyksen toiminnanjohtajana. Valmistuttuaan valtiotieteen maisteriksi hän oli perustamassa Suomen Antropologi -julkaisua. Vuonna 1991 ilmestyi hänen esikoisteoksensa Rahasta, vuonna 1999 Antilooppikortteli, vuonna 2009 Maailmantalouden pohjavirtoja, vuonna 2014 Sotilaita, pappeja ja vahvoja naisia, sysmäläisiä kartanosukuja. Parhaillaan hän laatii tutkimusta Venäjän talonpojan historiasta.

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Ressun päivä tiistaina 23.1. klo 17 ”väistökoulussa” Lehtikuusentiellä Laaksossa

Vuoden 2018 Ressu julkistetaan tiistaina 23.1. Ressun lukion juhlasalissa klo 17.00. Ohjelmassa musiikkia, Vuoden Ressun puhe ja cocktail-tilaisuus.

Koulurakennuksen remontin vuoksi tilaisuus pidetään ”väistökoulussa” osoitteessa

Lehtikuusentie 4, Laakso (lähellä White Ladya)

Tervetuloa!

Kategoriat: Uncategorized | Jätä kommentti

Ressut Ry Suomi 100v sitsit 6.10.2017

Hyvät naiset ja herrat, opiskelijat ja entiset sellaiset

Ressut Ry:llä on ilo ja kunnia kutsua teidät tapahtumaan, joka on saavuttanut viime vuosien aikana huikean suosion. Tämä akateeminen pöytäjuhla, Ressut Ry:n 100v Suomi sitsit, järjestetään tänä vuonna perjantaina 06.10.2017 Ressun juhlasalissa klo 19-22, tervetuliaismaljat klo 18.

Mietitte varmaan tässä vaiheessa mitä juhlasalissa silloin tapahtuu. Sinne ei tulla aamun avaukseen tai todistusten jakoon, jolloin voisi lukea tekstin: ”Mik’ on totta sekä pyhää, aina puolla” … Mitä siellä sitten tapahtuu tuona syksyisenä iltana?

Järjestämme opiskelija-akateemis-perinteikkään riemukkaan illallisen, johon Sinä, Ressut ry:n tai ESLOKin jäsen, olet lämpimästi tervetullut. Opintojen vaiheella tai valmistumis-vuodella ei ole väliä, sillä kuten tiedämme, ”kerran ressu, aina ressu”. Illallinen sisältää alku- ja pääruoan sekä siihen kuuluvat ruokajuomat sekä kahvin ja jälkiruoan ja tämä kustantaa Sinulle 25€. Ruokien ja juomien lisäksi tulee juhlasalissa raikua pari perinteistä snapsilaulua –  ja ei, et saa alennusta, jos vierustoverillesi sattumoisin ei ole annettu kaunista lauluääntä.

Mitä tarvitsemme Sinulta? Illallinen järjestetään vapaaehtoisvoimin, joten ilmoittautuminen on sitovaa. Ilmoittautumisen ohella tulee Sinun myös kertoa mahdollisista allergioistasi. Lasku tulee sähköpostitse heti ilmoittautumisen yhteydessä. Tapahtuma on K-18. Jos tämän vuoden jäsenmaksusi on suorittamatta tai haluat liittyä jäseneksi, voit tehdä sen www.ressut.net sivuillamme.

Saavu paikalle hieman hienommissa vetimissä nauttimaan eri vuosikertojen ressujen viisaudesta, huumorista, seurasta sekä tarinoista siitä, miten päihitimme norssit kamppailupäivänä vuosi toisensa jälkeen. Tilaisuus on avoin nyky-, opiskelija- ja varttuneemmille ressuille. Paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittautuminen sitseille klikkaamalla tästä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä niin kauan kuin paikkoja riittää. Aikaisemmat sitsit ovat tulleet täyteen. 

Muista, että sinun täytyy olla Ressut ry jäsen ennen ilmoittautumista.

Tervetuloa!

– Sitsitoimikunta

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti