Kuvia ja tunnelmia Ressun päivästä

Kiitos kaikille Ressun päivään 26.4.2022 osallistuneille! Tunnelma Kalevankadulla oli taas kahden vuoden tauon jälkeen lämmin ja kuplivan iloinen. Katri Saarikiven, Vuoden Ressun 2022, puhe toi hienot Ressu-muistot pintaan. Myös ensimmäistä kertaa järjestetty jatkotapahtuma onnistui yli odotusten!

Muutamia tunnelmapaloja Ressun päivästä alla. Kaikki kuvat tapahtumasta löydät tämän linkin takaa. Kuvia saa vapaasti käyttää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kuvaajan nimen (Jesse Kainulainen) mainiten.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Vuoden Ressu 2022 on Katri Saarikivi

Vuoden Ressuksi 2022 on valittu vuoden 2003 ylioppilas, aivotutkija, psykologian maisteri Katri Saarikivi.

Ressut ry:n puheenjohtaja Stella Qin, Vuoden Ressu 2022 Katri Saarikivi ja Ressun lukion rehtori Ari Huovinen. Kuva: Jesse Kainulainen

Saarikivi keskittyy tutkimuksessaan empatian ja hyvän vuorovaikutuksen mekanismeihin. Akateemisessa maailmassa hän on johtanut muun muassa monitieteistä, oppimisen ilmiöitä tutkivaa CREDU-projektia ja HUMEX-hanketta Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä. 

Suurelle yleisölle Saarikivi on tullut tunnetuksi myös tieteen popularisoijana, sillä hän toimii Ylen kolumnistina ja puhuu ahkerasti tutkimusaiheistaan esimerkiksi työelämätapahtumissa. Yhdeksi tavoitteekseen Saarikivi on maininnut ”tieteen menetelmän demokratisoinnin”.

Vuoden Ressun valinnut Ressut ry:n hallitus painotti valinnassaan sitä, että Saarikiven tutkimuskohteet, kuten työelämän verkkoviestintä, ovat olleet korona-aikana hyvin ajassa kiinni. Saarikivi edustaa uudenlaista tieteentekijöiden sukupolvea, joka tarttuu ajankohtaisiin kysymyksiin ja on luontevassa vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.

Ressut ry onnittelee valittua! Kaikki Vuoden Ressut löydät täältä.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ressun päivä ja Ressut ry:n vuosikokous 26.4.

Tervetuloa perinteikkääseen Ressun päivään Kalevankadulle tiistaina 26.4.2022!

Ressun päivän pääjuhlassa nautitaan musiikkiesityksistä ja julkistetaan Vuoden Ressu 2022. Juhlan jälkeen on cocktailtarjoilu. Tapahtuma järjestetään yleisölle avoimena ensimmäistä kertaa yli kahden vuoden tauon jälkeen, joten kyseessä on myös loistava mahdollisuus tavata muita Ressu-alumneja pitkästä aikaa! 

Ennen Ressun päivää järjestetään myös Ressut ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Kokouksessa käydään läpi mennyttä ja tulevaa vuotta, päätetään sääntömuutoksesta ja valitaan yksi uusi jäsen yhdistyksen hallitukseen. Tervetulleita ovat kaikki yhdistyksen jäsenet.

Päivän aikataulu on seuraava:

  • 16.00 Ressut ry:n vuosikokous juhlasalissa
  • 17.00 Ressun päivän pääjuhla juhlasalissa
  • 18.00 Cocktailtilaisuus

Tapaamisiin huhtikuussa!

Ressut ry:n hallitus

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ehdota Vuoden Ressua 20.2. mennessä!

Vuoden Ressun 2022 valinta lähestyy! Ressut ry:n hallitus pyytää nyt ehdotuksia henkilöstä, joka täyttää valintaperusteet ja ansaitsisi juuri sinun mielestäsi kunniakkaan tittelin. 

Ehdotuksen lyhyine perusteluineen voi lähettää sunnuntaihin 20. helmikuuta 2022 mennessä yhdistyksen puheenjohtajalle Stella Qinille osoitteeseen pj(ät)ressut.net. Hallitus ottaa valintaa tehdessään huomioon myös aikaisempina vuosina tehdyt esitykset.

Mikäli tilanne sen sallii, Ressun päivää on alustavasti suunniteltu vietettävän tiistaina 26. huhtikuuta 2022. Merkkaathan päivän kalenteriisi jo nyt! Samassa yhteydessä on määrä järjestää myös Ressut ry:n vuosikokous.

Vuoden Ressuksi 2021 valittiin poikkeuksellisesti vasta lokakuussa Seppo Lindblom.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Vuoden Ressu 2021 on Seppo Lindblom

Vuoden Ressuksi 2021 on valittu vuoden 1954 ylioppilas, valtiotieteiden tohtori, entinen ministeri ja pankinjohtaja Seppo Lindblom.

Vuoden Ressu 2021 Seppo Lindblom, Ressut ry:n puheenjohtaja Stella Qin ja Ressun lukion rehtori Ari Huovinen.

Lindblom tuli Ressun oppilaaksi pian sodan päättymisen jälkeen, vuonna 1946. Ylioppilaaksi valmistuttuaan hän jatkoi opiskelemaan kansantaloustiedettä ja työllistyi ekonomistiksi Suomen Pankkiin. 1960-luvun lopulla silloinen pääministeri Mauno Koivisto palkkasi Lindblomin poliittiseksi sihteerikseen, mistä alkoi vuosikymmenten mittainen yhteistyö ja ystävyys.

Kenties näkyvimmät työnsä Lindblom teki kauppa- ja teollisuusministerinä (1972 ja 1983–1987) sekä Postipankin pääjohtajana (1988–1995). Tämän lisäksi hän on vaikuttanut muun muassa Suomen Pankin johtajana ja johtokunnan jäsenenä, Työväen Taloudellisen tutkimuslaitoksen johtajana, valtiovarainministeriön kansantalousosaston päällikkönä ja ahkerana kirjailijana.

– Ressun hengen idean voi ehkä parhaiten tavoittaa ruohonjuuritasolta eli koulun pihalla keskustelevien oppilaiden arkisista sanoista. Silloin se omien kokemusteni mukaan tarkoittaisi stadilaista rehtiyttä, toveruutta ja oikeudenmukaisuutta ja sen rinnalla rohkeutta, jolla näitä arvoja ollaan valmiit avoimesti puolustamaan, Lindblom itse luonnehtii.

Ressut ry onnittelee valittua! Kaikki Vuoden Ressut löydät täältä.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Vuoden Ressu 2021 julkistetaan 12.10.

Vuoden Ressu 2021 julkistetaan poikkeuksellisesti tiistaina 12.10.2021. Valittua muistetaan pienimuotoisessa palkitsemistilaisuudessa, johon ei valitettavasti voida ottaa yleisöä edelleen jatkuvan pandemiatilanteen vuoksi.

Vuoden Ressun esittely, kuvia ja valitun puhe julkaistaan kuitenkin tällä sivulla julkistustilaisuuden jälkeen.

Aiempiin Vuoden Ressuihin voit tutustua täällä.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Uusi hallitus on järjestäytynyt

Ressut ry:n uusi hallitus on valittu vuosikokouksessa 31.5.2021 ja järjestäytynyt sisäisesti kesäkuun aikana.

Yhdistyksen uutena puheenjohtajana toimii Stella Qin, Ressun ylioppilas vuosimallia 2012. Koko hallituksen kokoonpanon yhteystietoineen löydät tältä sivulta.

Näkemisiin toivottavasti pian kasvotusten!

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ressun päivä 2021 siirretty

Ressut ry:n hallitus on yhdessä koulun kanssa päättänyt siirtää ressun päivää myöhempään ajankohtaan vuonna 2021. Päivitämme tietoa kevään mittaan jäsenistöllemme sekä Ajankohtaista-osioon että sähköpostitse.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ressu T-paitoja myytävänä 30.11.2020 asti

Nyt myynnissä rajoitettu erä Ressut ry:n t-paitoja hintaan 15 €/kpl. Eri kokoisia paitoja on mahdollisuus käydä sovittamassa koulun tiloissa Kalevankadulla. Tilaa omasi 30.11.2020 mennessä! Mikäli haluat sovittaa paitaa tai tilata paidan, ota yhteyttä Stella Qiniin sähköpostitse stella.qin (at) gmail.com 
You now have a chance to buy Ressut ry t-shirts for the price of 15€. You can try on different sizes in Kalevankatu. Order your own by 30.11.2020! In case you want to try on a t-shirt or buy one, please contact Stella Qin at stella.qin (at) gmail.com 
Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ehdotuksia Vuoden Ressuksi 2021 4.10.2020 mennessä

Vuoden Ressun 2021 valinta on tulossa ajankohtaiseksi. Lähettäkää mielellään ehdotuksianne ml. lyhyt perustelu puheenjohtajalla sunnuntaihin 4 lokakuuta 2020 mennessä. Vuoden Ressua valitessa hallitus ottaa myös huomioon aikaisempina vuosina tehdyt esitykset. Hallitus kuulisi erityisen mielellään ressuista, jotka ovat tehneet jotain erityisen hyvää pandemian keskellä

Ressun päivä on alustavasti suunniteltu vietettävän 27 tammikuuta 2021 – merkatkaa päivä kalentereihinne jo nyt! Tapahtuman toteutustapa varmistuu myöhemmässä vaiheessa ja voi olla, että se on täysin virtuaalinen pandemian vuoksi.

Parhain terveisin,

Kristian Vainio
Ressut ry hallituksen puheenjohtaja
pj@ressut.net

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti