Ehdota Vuoden Ressua 31.1. mennessä!

Vuoden Ressun 2023 valinta lähestyy! Ressut ry:n hallitus pyytää nyt ehdotuksia henkilöstä, joka täyttää valintaperusteet ja ansaitsisi juuri sinun mielestäsi kunniakkaan tittelin. 

Ressun IB-lukio viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Toivommekin siis erityisesti ehdotuksia IB-linjan käyneistä ressuista. Kaikki ehdotukset käsitellään kuitenkin tasa-arvoisesti aiempien vuosien tapaan.

Ehdotuksen lyhyine perusteluineen voi lähettää tiistaihin 31. tammikuuta 2023 mennessä yhdistyksen puheenjohtajalle Stella Qin-Steckerille osoitteeseen pj(ät)ressut.net. Hallitus ottaa valintaa tehdessään huomioon myös aikaisempina vuosina tehdyt ehdotukset.

Vuoden Ressu 2023 julkistetaan Ressun päivässä, jota vietetään seuraavan kerran tiistaina 25. huhtikuuta 2023. Merkitsethän päivän kalenteriisi jo nyt! Samassa yhteydessä on määrä järjestää myös Ressut ry:n vuosikokous.

Vuoden Ressuksi 2022 valittiin aivotutkija Katri Saarikivi.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Kaksi Vuoden Ressua on poissa

Vuoden Ressu 2000 Ele Alenius ja Vuoden Ressu 1998 Risto Alapuro ovat kuolleet.

Helsingin Sanomat uutisoi Aleniuksen kuolemasta 20.11. ja Alapuron kuolemasta 7.12.

Valtiotieteen tohtori Ele Alenius (1925–2022) muistetaan muun muassa Suomen Kansan Demokraattisen Liiton (SKDL) puheenjohtajana, kansanedustajana ja ministerinä sekä tietokirjailijana. Hän kirjoitti Ressusta ylioppilaaksi osallistuttuaan jatkosotaan vuonna 1945.

Valtiotieteen tohtori Risto Alapuro (1944–2022) työskenteli pitkään sosiologian professorina Jyväskylän ja Helsingin yliopistoissa. Hänet tunnettiin myös kansainvälisesti muun muassa Suomen historiallisen ja poliittisen sosiologian tutkijana. Alapuro oli Ressun ylioppilas vuosimallia 1963.

Ressut ry ottaa osaa läheisten suruun.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ilmoittaudu mukaan Studia Ressu -puhujapankkiin!

Haluaisitko esitelmöidä ammatistasi nykyressuille ja jakaa tietotaitoasi työelämästä tulevaisuuden osaajille?

Ressut ry etsii yhteistyössä Ressun lukion ja opiskelijakunnan kanssa puhujia Studia Ressu -luentosarjaan!

Studia Ressussa eri aloilla ansioituneet entiset ressut tulevat Ressun lukioon kertomaan urapolustaan ja työelämästä omien alojensa näkökulmasta. Esitelmä on vapaamuotoinen, ja puhuja voi pitää sen haluamastaan aiheesta tai näkökulmasta. Aiempia Studia Ressun puhujia ovat olleet muun muassa Helsingin yliopiston oikeustieteen professori Pentti Arajärvi, Taideteollisen korkeakoulun rehtori Yrjö Sotamaa, näyttelijä Tommi Korpela, yritysjohtaja Peter Fagernäs ja Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen.

Luentoja pidetään yksi jokaisen opintojakson yhteydessä, ja luentosarjaan etsitään jatkuvasti uusia, mielenkiintoisia luennoitsijoita. Tavoitteena on mahdollisimman monipuolinen ja monimuotoinen puhujapankki! Mitään muodollisia vaatimuksia puhujille ei ole.

Studia Ressu -puhujapankkiin ilmoittautuminen ei vielä sido mihinkään, vaan mahdollisiin puhujiin ollaan yhteydessä myöhemmin. Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella!

Terveisin,

Ressut ry:n hallitus

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ilmoittautuminen Ressu-sitseille 2022

Päivitys 2.9. klo 16: Ilmoittautuminen sitseille saavutti huiman suosion, ja paikat tapahtumaan ovat nyt täynnä. Tämän vuoksi myös ilmoittautumislomake on suljettu. Ilmoittautuneet saavat lähiaikoina viestin, jossa kerrotaan sitseille tai jonosijalle mahtumisesta. Kiitos valtaisasta kiinnostuksesta tapahtumaa kohtaan!

Ilmoittautuminen Ressu-sitseille 14.10.2022 on nyt avattu tämän linkin takana!

Paikkoja on rajallinen määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuneille lähetetään ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviesti, jossa on myös maksuohjeet.

P.S. Huomaathan, että tapahtuman aloitusaika on hieman muuttunut! Cocktailtilaisuus alkaa aiemmin kerrotusta poiketen jo kello 17 ja itse pöytäjuhla kello 17.30.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Kutsu: Ressu-sitsit 14.10.2022

Legendaariset Ressu-sitsit tulevat taas, pitkän tauon jälkeen!

Ressut ry järjestää akateemisen pöytäjuhlan perjantaina 14.10.2022 kello 17 alkaen Ressun lukion juhlasalissa. Iloiseen iltaan sisältyy kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen, sitsilauluja, yhdessäoloa ja yllätysohjelmaa.

Lippu sitseille maksaa 35 euroa. Tapahtuma on K-18.

Ilmoittautuminen sitseille avataan perjantaina 2.9.2022 kello 9 osoitteessa www.ressut.net. Aiemmilla kerroilla sitsit ovat saavuttaneet valtavan suosion, joten kannattaa olla nopea! Paikkoja on rajallinen määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sitseihin ovat tervetulleita kaikki nykyiset ja entiset ressut, jotka ovat Ressut ry:n jäseniä. Mukaan voi liittyä jo ennen sitsi-ilmoittautumisen alkua osoitteessa www.ressut.net/liity.

Sanaa saa levittää myös muille ressuille!

Kesäterveisin,

Ressut ry:n hallitus

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Kuvia ja tunnelmia Ressun päivästä

Kiitos kaikille Ressun päivään 26.4.2022 osallistuneille! Tunnelma Kalevankadulla oli taas kahden vuoden tauon jälkeen lämmin ja kuplivan iloinen. Katri Saarikiven, Vuoden Ressun 2022, puhe toi hienot Ressu-muistot pintaan. Myös ensimmäistä kertaa järjestetty jatkotapahtuma onnistui yli odotusten!

Muutamia tunnelmapaloja Ressun päivästä alla. Kaikki kuvat tapahtumasta löydät tämän linkin takaa. Kuvia saa vapaasti käyttää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kuvaajan nimen (Jesse Kainulainen) mainiten.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Vuoden Ressu 2022 on Katri Saarikivi

Vuoden Ressuksi 2022 on valittu vuoden 2003 ylioppilas, aivotutkija, psykologian maisteri Katri Saarikivi.

Ressut ry:n puheenjohtaja Stella Qin, Vuoden Ressu 2022 Katri Saarikivi ja Ressun lukion rehtori Ari Huovinen. Kuva: Jesse Kainulainen

Saarikivi keskittyy tutkimuksessaan empatian ja hyvän vuorovaikutuksen mekanismeihin. Akateemisessa maailmassa hän on johtanut muun muassa monitieteistä, oppimisen ilmiöitä tutkivaa CREDU-projektia ja HUMEX-hanketta Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä. 

Suurelle yleisölle Saarikivi on tullut tunnetuksi myös tieteen popularisoijana, sillä hän toimii Ylen kolumnistina ja puhuu ahkerasti tutkimusaiheistaan esimerkiksi työelämätapahtumissa. Yhdeksi tavoitteekseen Saarikivi on maininnut ”tieteen menetelmän demokratisoinnin”.

Vuoden Ressun valinnut Ressut ry:n hallitus painotti valinnassaan sitä, että Saarikiven tutkimuskohteet, kuten työelämän verkkoviestintä, ovat olleet korona-aikana hyvin ajassa kiinni. Saarikivi edustaa uudenlaista tieteentekijöiden sukupolvea, joka tarttuu ajankohtaisiin kysymyksiin ja on luontevassa vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.

Ressut ry onnittelee valittua! Kaikki Vuoden Ressut löydät täältä.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ressun päivä ja Ressut ry:n vuosikokous 26.4.

Tervetuloa perinteikkääseen Ressun päivään Kalevankadulle tiistaina 26.4.2022!

Ressun päivän pääjuhlassa nautitaan musiikkiesityksistä ja julkistetaan Vuoden Ressu 2022. Juhlan jälkeen on cocktailtarjoilu. Tapahtuma järjestetään yleisölle avoimena ensimmäistä kertaa yli kahden vuoden tauon jälkeen, joten kyseessä on myös loistava mahdollisuus tavata muita Ressu-alumneja pitkästä aikaa! 

Ennen Ressun päivää järjestetään myös Ressut ry:n sääntömääräinen vuosikokous. Kokouksessa käydään läpi mennyttä ja tulevaa vuotta, päätetään sääntömuutoksesta ja valitaan yksi uusi jäsen yhdistyksen hallitukseen. Tervetulleita ovat kaikki yhdistyksen jäsenet.

Päivän aikataulu on seuraava:

  • 16.00 Ressut ry:n vuosikokous juhlasalissa
  • 17.00 Ressun päivän pääjuhla juhlasalissa
  • 18.00 Cocktailtilaisuus

Tapaamisiin huhtikuussa!

Ressut ry:n hallitus

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Ehdota Vuoden Ressua 20.2. mennessä!

Vuoden Ressun 2022 valinta lähestyy! Ressut ry:n hallitus pyytää nyt ehdotuksia henkilöstä, joka täyttää valintaperusteet ja ansaitsisi juuri sinun mielestäsi kunniakkaan tittelin. 

Ehdotuksen lyhyine perusteluineen voi lähettää sunnuntaihin 20. helmikuuta 2022 mennessä yhdistyksen puheenjohtajalle Stella Qinille osoitteeseen pj(ät)ressut.net. Hallitus ottaa valintaa tehdessään huomioon myös aikaisempina vuosina tehdyt esitykset.

Mikäli tilanne sen sallii, Ressun päivää on alustavasti suunniteltu vietettävän tiistaina 26. huhtikuuta 2022. Merkkaathan päivän kalenteriisi jo nyt! Samassa yhteydessä on määrä järjestää myös Ressut ry:n vuosikokous.

Vuoden Ressuksi 2021 valittiin poikkeuksellisesti vasta lokakuussa Seppo Lindblom.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti

Vuoden Ressu 2021 on Seppo Lindblom

Vuoden Ressuksi 2021 on valittu vuoden 1954 ylioppilas, valtiotieteiden tohtori, entinen ministeri ja pankinjohtaja Seppo Lindblom.

Vuoden Ressu 2021 Seppo Lindblom, Ressut ry:n puheenjohtaja Stella Qin ja Ressun lukion rehtori Ari Huovinen.

Lindblom tuli Ressun oppilaaksi pian sodan päättymisen jälkeen, vuonna 1946. Ylioppilaaksi valmistuttuaan hän jatkoi opiskelemaan kansantaloustiedettä ja työllistyi ekonomistiksi Suomen Pankkiin. 1960-luvun lopulla silloinen pääministeri Mauno Koivisto palkkasi Lindblomin poliittiseksi sihteerikseen, mistä alkoi vuosikymmenten mittainen yhteistyö ja ystävyys.

Kenties näkyvimmät työnsä Lindblom teki kauppa- ja teollisuusministerinä (1972 ja 1983–1987) sekä Postipankin pääjohtajana (1988–1995). Tämän lisäksi hän on vaikuttanut muun muassa Suomen Pankin johtajana ja johtokunnan jäsenenä, Työväen Taloudellisen tutkimuslaitoksen johtajana, valtiovarainministeriön kansantalousosaston päällikkönä ja ahkerana kirjailijana.

– Ressun hengen idean voi ehkä parhaiten tavoittaa ruohonjuuritasolta eli koulun pihalla keskustelevien oppilaiden arkisista sanoista. Silloin se omien kokemusteni mukaan tarkoittaisi stadilaista rehtiyttä, toveruutta ja oikeudenmukaisuutta ja sen rinnalla rohkeutta, jolla näitä arvoja ollaan valmiit avoimesti puolustamaan, Lindblom itse luonnehtii.

Ressut ry onnittelee valittua! Kaikki Vuoden Ressut löydät täältä.

Kategoriat: Ajankohtaista | Jätä kommentti