Vuoden Ressu 2024 on Anssi Peräkylä

Vuoden Ressuksi 2024 on valittu vuoden 1976 ylioppilas, Helsingin yliopiston sosiologian professori Anssi Peräkylä. Hän on tehnyt uraauurtavaa tutkimusta monilla sosiaalitieteen alueilla liittyen elämän peruskysymyksiin, kuten kuolemaan, sairauteen, ihmismieleen ja -ruumiiseen.

Vuoden Ressu 2024 Anssi Peräkylä. Kuva: Jesse Kainulainen

Peräkylä valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 1985. Tohtoriksi hän väitteli sosiologian alalla Lontoon yliopistossa vuonna 1992. Vuosina 2019–2023 Peräkylä tutki akatemiaprofessorina narsistisen persoonallisuuden ja sosiaalisen vuorovaikutuksen välisiä yhteyksiä.

Peräkylän tutkimusalaa on välitön sosiaalinen vuorovaikutus eli keskustelut ja sanaton viestintä, ja tutkimuskohteet ovat vaihdelleet AIDS-neuvonnasta psykoterapiaan ja yleislääkärin vastaanotoista arkiseen vuorovaikutukseen. Tutkimuksessaan Peräkylä yhdistelee luovasti erilaisia lähestymistapoja ja tutkimusmenetelmiä. Tutkimustyön ohella Peräkylä toimii psykoterapeuttina.

Peräkylä on yksi eniten siteeratuista suomalaisista yhteiskuntatieteilijöistä. Hän on julkaissut lukuisia artikkeleita ja kirjoja kansainvälisillä ja kotimaisilla foorumeilla. Lisäksi Peräkylä on luennoinut kutsuttuna yliopistoissa neljällä eri mantereella.

Ressut ry onnittelee valittua! Kaikki Vuoden Ressut löydät täältä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.