Studia Ressussa professori Arttu Rajantie samosi maailmankaikkeuden saloja‬

Ressut ry:n järjestämän Studia Ressu -luentosarjan uusin luento järjestettiin Ressun juhlasalissa 3.10.2014. Luennoimassa oli Ressun entinen opiskelija, teoreettisen fysiikan professori Arttu Rajantie.

Arttu kertoi, kuinka hän päätyi professoriksi erääseen maailman arvostetuimmista yliopistosta ja millaista teoreettisen fyysikon työ on. Hän loi myös katsauksen hiukkasfysiikan ja kosmologian saavutuksiin ja avoimiin arvoituksiin sekä siihen, mitä ne saattavat kertoa maailmankaikkeuden perimmäisestä olemuksesta.

Arttu Rajantie on teoreettisen fysiikan professori Imperial Collegessa, Lontoossa. Hänen pääasiallinen tutkimusalansa on hiukkaskosmologia. Arttu kirjoitti Ressusta ylioppilaaksi vuonna 1993 ja väitteli filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistossa vuonna 1997, minkä jälkeen hän lähti tutkijaksi Englantiin. Työskenneltyään ensin kaksi vuotta Sussexin yliopistossa Brightonissa ja viisi vuotta Cambridgen yliopistossa, hän on ollut Imperial Collegessa vuodesta 2005 lähtien.

Studia Ressu on Ressut ry:n järjestämä luentosarja, jonka aikana entiset, omalla alallaan menestyneet ressut tulevat kertomaan omasta urastaan ja työelämästään nykyressuille. Studia Ressu -puhujia ovat aikaisemmin olleet muun muassa; meteorologi Juhani Rinne, professori Pentti Arajärvi, neurologian erikoislääkäri Markku Sainio, yritysjohtaja Peter Fagernäs, näyttelijä Tommi Korpela, YLEn julkaisujohtaja Ismo Silvo, Taideteollisen korkeakoulun (nyk. Aalto yliopiston) professori Yrjö Sotamaa sekä kommodori Dan Wilén.

Voit katsoa vierailusta tehdyn videon täältä

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.