Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat Vuoden Ressuja 2015

Vuoden Ressuiksi 2015 on valittu toimittajat Riku Rantala ja Tuomas “Tunna” Milonoff. He ovat työlleen omistautuneita ressuja, jotka ovat rämäpäisellä ja kunnianhimoisella tavalla saaneet suomalaiset tuntemaan maailmaa paremmin. Täten he ovat osoittaneet Ressun ja ressulaisuuden myönteisen merkityksen työelämässä ja yhteiskunnassa madventuresmenestymiselle sekä ylläpitäneet ja vahvistaneet Ressun hyvää mainetta.

Rantala ja Milonoff tutustuivat toisiinsa Ressun lukiossa vuonna 1991. Miesten persoonia kuvaa se, että ylioppilaskirjoitusten jälkeen Rantala lähti inttiin, mutta Milonoff Intiaan. Myöhemmin Milonoff innosti Rantalankin reissaamaan, ja syntyi unelma: maailmanympärimatka, joka rahoitettaisiin kuvaamalla tv-sarja.

Näin syntyi Madventures-sarja, jonka esitysoikeudet on sittemmin myyty lähes 200 maahan. Radio- ja tv-sarjojen ja kuuden Mad-tietokirjan tuotanto on palkittu mm. vuonna 2012 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla ”maantieteen ja maailman tuntemuksen edistämisestä erityisesti nuorisoa kiinnostavalla tavalla”.

Tällä hetkellä miehet tuottavat mm. Yleisradiolle Venla-palkittua, dokumentti-elokuvia esittävää transmediasarjaa Docventuresia ja pyörittävät omaa Gimmeyawallet Productions Oy –tuotantoyhtiötään.

Vuoden Ressun valitsee entisten ja nykyisten ressujen keskuudesta Ressut ry, joka toimii koulumaailman ja sitä ympäröivän yhteiskunnan välisen vuorovaikutuksen ja yhteistyön lisääjänä. Edellinen Vuoden Ressu oli ministeri Laura Räty.

Vuoden Ressu julkistettiin Ressun Päivänä 20.1.2015. Paikalla oli noin 200 entistä ressua. Heidän joukossaan 12 aikaisempaa Vuoden Ressua

Vuoden Ressun puheen voi katsoa täältä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.