Vuoden Ressu 2017 on neurologian professori Markku Kaste

Vuoden Ressuksi 2017 on valittu vuoden 1960 ylioppilas, lääketieteen ja kirurgian tohtori, neurologian emeritusprofessori Markku Kaste.

Vuoden 2017 Ressu professori Markku Kaste

Markku Kaste on kautta maailman tunnettu aivoverenkiertohäiriöiden (AVH) tutkija ja hoitojen kehittäjä, hän kuuluu maailman kymmenen arvostetuimman AVH-tutkijan joukkoon.  Suomeen on hänen johdollaan kehitetty eräs maailman parhaiten järjestetyistä aivoverenkiertohäiriöiden akuuttihoidoista.

Markku Kaste on viimeksi toiminut Helsingin yliopiston neurologian professorina ja Helsingin yliopistollisen keskussairaalan neurologian klinikan ylilääkärinä. Kaste oli mukana perustamassa vuonna 1982 Nordic Stroke Societyn, 1996 European Stroke Initiativen, 2006 World Stroke Organizationin ja 2007 Finnish Stroke Societyn. Hän on toiminut aivoverenkiertohäiriöiden maailman arvostetuimman tieteellisen lehden, Stroke:n, Euroopasta vastaavana toimittajana 2000-2005 ja toimii edelleen lehden konsultoivana toimittajana.

Markku Kaste on maailmanlaajuisesti käytetyn aivoinfarktipotilaan liuotushoidon pioneereja koko maailmassa. Näin hän on kansainvälisesti näkyvänä ressulaisena tuonut koko maailman tietoisuuteen täällä tehdyn uraauurtavan lääketieteellisen tutkimustyön. Siten hän tuonut esiin Ressun ja ressulaisuuden myönteisen merkityksen työelämässä ja yhteiskunnassa menestymiselle, ylläpitänyt ja vahvistanut Ressun hyvää mainetta ja vaalinut Ressun perinteitä.

Vuoden 2016 Ressu oli korkeimman oikeuden presidentti Timo Esko.

Aikaisemmat Vuoden Ressut

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.