Vuoden Ressu 2019 on tekniikan tohtori, dosentti Ulla Tapaninen

Vuoden Ressuksi 2019 on valittu vuoden 1988 ylioppilas, tekniikan tohtori, dosentti Ulla Tapaninen. 

Ulla Tapaninen valmistui vuonna 1993 Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden laitokselta, jossa valmistui myös väitöskirja logistiikasta vuonna 1997. Master of Philosophy -tutkinto on suoritettu Englannissa Cranfieldissa vuonna 1996. Vuosina 2006–12 Ulla toimi merenkulun logistiikan professorina Turun yliopistossa, jossa hänellä on yhä alan dosentuuri.

Tapaninen on toteuttanut useita muutosprojekteja kehitys- ja ympäristöpäällikkönä Finnlines-varustamossa (1996 – 2005) ja myöhemmin ESL Shipping –varustamon hallituksessa keskittyen erityisesti vastuulliseen yritystoimintaan. 

Vuodesta 2012 Ulla Tapaninen on toiminut Helsingin kaupungilla kansainvälisten liikennehankkeiden, älymeriliikenteen sekä liikenne- ja logistiikka-alan parissa. Isoimpia hankkeita ovat olleet mm. Tallinna-tunnelin esiselvitykset. Joulukuussa 2018 hän aloitti kaupunginkanslian elinkeino-osastolla uuden yrityspalvelut-yksikön päällikkönä.

Ressulaisuus tarkoittaa Ullalle ”laajakatseista yhteiskunnan tarkastelua, elinikäistä oppimista ja uusiin haasteisiin tarttumista.”

Ulla Tapaninen on julkaissut useita kymmeniä tutkimusraportteja ja lehtiartikkeleita, hän on haluttu puhuja alan tilaisuuksissa ja on osallistunut aktiivisesti logistiikka-alan kehittämiseen mm. Suomen logistiikkafoorumissa. Häneltä on ilmestynyt Merenkulun logistiikka -kirja vuonna 2013 ja Logistiikka ja Liikennejärjestelmät -kirja vuonna 2018.

Ulla on naimisissa ja hänellä on kolme teinipoikaa, joista vanhin opiskelee Ressussa.Ulla Tapaninen on syntyperäinen helsinkiläinen. Hän on saanut nimensäkin Ullanlinnan kaupunginosan mukaan, missä vietti varhaislapsuutensa. Ressuvuosiensa aikaan Ulla asui Etu-Töölössä ja aikuisiällä hän on asettunut Kaisaniemenlahden rannoille Siltasaareen ja Kruununhakaan.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.