Vuoden Ressu 2022 on Katri Saarikivi

Vuoden Ressuksi 2022 on valittu vuoden 2003 ylioppilas, aivotutkija, psykologian maisteri Katri Saarikivi.

Ressut ry:n puheenjohtaja Stella Qin, Vuoden Ressu 2022 Katri Saarikivi ja Ressun lukion rehtori Ari Huovinen. Kuva: Jesse Kainulainen

Saarikivi keskittyy tutkimuksessaan empatian ja hyvän vuorovaikutuksen mekanismeihin. Akateemisessa maailmassa hän on johtanut muun muassa monitieteistä, oppimisen ilmiöitä tutkivaa CREDU-projektia ja HUMEX-hanketta Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä. 

Suurelle yleisölle Saarikivi on tullut tunnetuksi myös tieteen popularisoijana, sillä hän toimii Ylen kolumnistina ja puhuu ahkerasti tutkimusaiheistaan esimerkiksi työelämätapahtumissa. Yhdeksi tavoitteekseen Saarikivi on maininnut ”tieteen menetelmän demokratisoinnin”.

Vuoden Ressun valinnut Ressut ry:n hallitus painotti valinnassaan sitä, että Saarikiven tutkimuskohteet, kuten työelämän verkkoviestintä, ovat olleet korona-aikana hyvin ajassa kiinni. Saarikivi edustaa uudenlaista tieteentekijöiden sukupolvea, joka tarttuu ajankohtaisiin kysymyksiin ja on luontevassa vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.

Ressut ry onnittelee valittua! Kaikki Vuoden Ressut löydät täältä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.