Vuoden Ressu 2023 on Siri Chilazi

Vuoden Ressuksi 2023 on valittu vuoden 2006 ylioppilas, Harvardin yliopiston tutkija, puhuja ja maisteri Siri Chilazi (os. Uotila).

Vuoden Ressu 2023 Siri Chilazi. Kuva: Jesse Kainulainen

Chilazilla on MBA- ja maisterintutkinnot maineikkaasta yhdysvaltalaisesta Harvardin yliopistosta, johon hän pääsi opiskelemaan ensimmäisenä Ressun lukion opiskelijana. Nykyään Chilazi työskentelee naisten ja miesten välisen tasa-arvon tutkijana yliopiston Harvard Kennedy Schoolissa.

Elämäntyökseen Chilazi on kertonut sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisen työelämässä. Tutkimustyön ohella hänet tunnetaan valovoimaisena esiintyjänä, joka osaa osoittaa tutkimuksensa merkityksen myös käytännössä. Puhujana ja neuvonantajana Chilazi on työskennellyt useiden kansainvälisten suuryritysten kanssa ja esiintynyt alan konferensseissa ympäri maailman. Hänen työtään ovat esitelleet monet johtavat mediat, kuten New York Times, Wall Street Journal, Forbes ja Harvard Business Review.

Chilazi on historian ensimmäinen IB-linjalta valmistunut Vuoden Ressu. Ressun englanninkielinen, kansainväliseen International Baccalaureate -ohjelmaan perustuva IB-lukio viettää tänä lukuvuonna 20-vuotisjuhlavuottaan, sillä ensimmäiset IB-opiskelijat aloittivat Ressussa syksyllä 2002.

Ressut ry onnittelee valittua! Kaikki Vuoden Ressut löydät täältä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.