Vuoden Ressu 2021 on Seppo Lindblom

Vuoden Ressuksi 2021 on valittu vuoden 1954 ylioppilas, valtiotieteiden tohtori, entinen ministeri ja pankinjohtaja Seppo Lindblom.

Vuoden Ressu 2021 Seppo Lindblom, Ressut ry:n puheenjohtaja Stella Qin ja Ressun lukion rehtori Ari Huovinen.

Lindblom tuli Ressun oppilaaksi pian sodan päättymisen jälkeen, vuonna 1946. Ylioppilaaksi valmistuttuaan hän jatkoi opiskelemaan kansantaloustiedettä ja työllistyi ekonomistiksi Suomen Pankkiin. 1960-luvun lopulla silloinen pääministeri Mauno Koivisto palkkasi Lindblomin poliittiseksi sihteerikseen, mistä alkoi vuosikymmenten mittainen yhteistyö ja ystävyys.

Kenties näkyvimmät työnsä Lindblom teki kauppa- ja teollisuusministerinä (1972 ja 1983–1987) sekä Postipankin pääjohtajana (1988–1995). Tämän lisäksi hän on vaikuttanut muun muassa Suomen Pankin johtajana ja johtokunnan jäsenenä, Työväen Taloudellisen tutkimuslaitoksen johtajana, valtiovarainministeriön kansantalousosaston päällikkönä ja ahkerana kirjailijana.

– Ressun hengen idean voi ehkä parhaiten tavoittaa ruohonjuuritasolta eli koulun pihalla keskustelevien oppilaiden arkisista sanoista. Silloin se omien kokemusteni mukaan tarkoittaisi stadilaista rehtiyttä, toveruutta ja oikeudenmukaisuutta ja sen rinnalla rohkeutta, jolla näitä arvoja ollaan valmiit avoimesti puolustamaan, Lindblom itse luonnehtii.

Ressut ry onnittelee valittua! Kaikki Vuoden Ressut löydät täältä.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.