Kaksi Vuoden Ressua on poissa

Vuoden Ressu 2000 Ele Alenius ja Vuoden Ressu 1998 Risto Alapuro ovat kuolleet.

Helsingin Sanomat uutisoi Aleniuksen kuolemasta 20.11. ja Alapuron kuolemasta 7.12.

Valtiotieteen tohtori Ele Alenius (1925–2022) muistetaan muun muassa Suomen Kansan Demokraattisen Liiton (SKDL) puheenjohtajana, kansanedustajana ja ministerinä sekä tietokirjailijana. Hän kirjoitti Ressusta ylioppilaaksi osallistuttuaan jatkosotaan vuonna 1945.

Valtiotieteen tohtori Risto Alapuro (1944–2022) työskenteli pitkään sosiologian professorina Jyväskylän ja Helsingin yliopistoissa. Hänet tunnettiin myös kansainvälisesti muun muassa Suomen historiallisen ja poliittisen sosiologian tutkijana. Alapuro oli Ressun ylioppilas vuosimallia 1963.

Ressut ry ottaa osaa läheisten suruun.

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.